Meest gestelde vragen strijkdienst

Een telefoontje uitgespaard

Wat kost een dienstencheque en strijkdienst ?

Een dienstencheque kost u 9.00 € en slechts 6.30€ na aftrek van belastingen. 1 dienstencheque komt overeen met 1 uur strijkwerk.

Er zijn door de overheid geen vastgelegde prijzen voor strijkdienst. U kan een prijslijst bekomen in de winkel van uw keuze of hier downloaden. Prijzen worden wel steeds uitgedrukt in een aantal minuten, omdat u betaalt met dienstencheques.

Hoelang zijn dienstencheques geldig ?

Cheques zijn 8 maanden geldig na uitgifte, op de cheque word vermeld tot welke maand de gebruiker de cheque kan omruilen. Indien de cheques vervallen zijn voor de gebruiker kunnen wij deze niet meer aannemen en zijn ze waardeloos geworden. Om dit te vermijden kan u voor vervaldatum de cheques samen met dit document van Sodexo en mits een kleine opleg terugsturen naar Sodexo, U krijgt dan nieuwe cheques die terug 8 maanden geldig zijn.

Kan ik de dienstencheque ook gebruiken om kleding te laten wassen ?

Neen. De bedoeling is enkel u te ontlasten van de vaak tijdrovende strijk.

Staat er een minimum op het aantal cheques dat ik moet bestellen ?

Ja. U moet minimaal 10 cheques bestellen.

Hoe breng ik mijn strijk binnen ?

Breng je strijk volledig droog binnen in een wasmand van strijkdienst (de eerste keer in je eigen mand), en sorteer je was in 3 lagen ( mangel, handstrijk en hemden). Let er op dat alle knoopjes van de hemden los zijn en dat alle kledingstukken en dekbedovertrekken juist gedraaid zijn (niet binnenstebuiten). Wil je een bepaalde broek met plooi gestreken hebben dan doe je er een bonnetje aan met een speldje en vermeld je dat je het wil gestreken hebben met plooi. Specificeer bij het binnenbrengen hoe de hemden moeten afgewerkt worden. 

Wat als er stukken verloren gaan tijdens het strijken?

Indien U met de strijk een inhoudslijst meegeeft, zullen wij bij verlies van een stuk dit vergoed. Echter enkel wanneer uw lijstje overeen kwam met onze eerste telling.
U kan een blanco inhoudslijstje hier downloaden.

Meer...

Lees onze folder met prijzen, uitleg en antwoorden op nog enkel vaak gestelde vragen.

Of bezoek de site van Sodexo op dienstencheques-rva.be.